Styrk dig selv

Den vigtigste investering i dit liv er dig selv

Dette afsnit bliver meget filosofisk, men man skal ikke undervurdere sin egen livsopfattelse, sit verdensbillede eller hvordan man føler sig som menneske, eller hvordan man føler, at andre opfatter en.

Ved alle investeringer kan det ikke undgås at man bliver påvirket af sine følelser. Det er derfor vigtigt at forstå hvordan man bruger disse følelser til sin egen fordel. Hjernens hovedopgave er at holde os i live. Ikke at gøre os lykkelige, smarte eller rationelle. En af hjernens vigtigste funktioner er derfor at kunne give os frygt og gøre os nervøse – så vi altid husker at være forsigtige og passe på os selv, så vi ikke udsætter os selv for farlige situationer. Disse følelser er dog imod os, når vi skal investere. Vi ved, at der er risiko forbundet med muligheden for at tjene penge – og det aktiverer alle muligheder for at hjernen minder os om det. Disse følelser der arbejder imod os, skal vi være opmærksomme på.

Kend dig selv – Respektér dig selv – Acceptér dig selv

Når du kaster dig ud i et nyt felt, uden viden eller erfaring, vil alle mennesker have deres egen indgang til hvordan man håndterer dette. Det er ofte set, at man spejler sig i de bedste på feltet, og ubevidst forventer at man kan få hurtig succes. Det er meget farligt, hvis man i indlæringsfasen oplever mange konflikter med sig selv. Man prøver at være en anden end den man er, og har svært ved at acceptere, at man måske er dårlig – Det er altid svært. – Jeg gider heller ikke at spille et spil, eller dyrke en sport, hvor jeg ved at jeg er dårlig… – Men det gælder ikke om at være bedst – eller god.. Det handler om at finde en rytme der passer – hvor man har det godt og trygt. – i investerings-spillet skal man ikke vinde over de andre – men man skal have det godt imens man er i gang.

Glem ikke dig selv og dine følelser. Når du får erfaring, lærer du hvad dine følelser i de forskellige situationer betyder og hvordan du arbejder med dem – og aldrig imod dem.

Forstå situationen – Forstå samtidenForstå retningen

På bagkant er det nemt at se fejl – og se hvorfor handlinger var forkerte. Men fejl-handlinger er ikke nødvendigvis forkerte, hvis de blev truffet på er korrekt grundlag ud fra ens viden og situation på det givende tidspunkt. – Dette er utrolig vigtigt at huske i nutiden. Jeg siger ofte til mig selv: “Hvis denne handling viser sig at være forkert – hvordan kan jeg få forklare mit fremtidige jeg, at jeg nu vælger at træffe den?”. Hvad er dagens stemning? Hvad er dagens samtaleemne? – Jeg kan i dag ikke svare på hvad der sker i verdenen i morgen – men i morgen kan jeg svare på hvad der skete i dag. Husk ikke at blive sur på dig selv over forkerte beslutninger der blev truffet på et – på det tidspunkt – korrekt grundlag. Men hjælp dit fremtidige jeg med at følge med i hvad der sker generelt i samfundet. Hvad optager samfundet i dag?