Hjemmeside – reklamer/ Affiliate + Adsense

Der er mange der tjener penge på en hjemmeside.

Det er ikke svært, men kræver tid, tålmodighed og engagement (lige som de fleste andre ting her i livet).
Først og fremmest kræver det en plan.
– Hvad skal hjemmesiden handle om?
– Vil emnet tiltrække trafik?
– Passer emnet til annoncører?

Hvad er meningen med hjemmesiden?
Denne side vil handle om hvordan man tjener penge reklamer på sin hjemmeside. Der er andre måder at tjene penge på hjemmesider, f.eks. ved at lave en hjemmeside der handler med varer.

Du skal kende til de forskellige måde at målrette dit indhold til læseren, for at få mest muligt ud af din hjemmeside.

En hjemmeside målrettet en bestemt produktgruppe
En hjemmeside der handler om et bestemt produkt, hvorpå man indsætter reklamer der passer til dette produkt. En sådan hjemmesideside kaldes en affiliate side.

Start med at undersøge markedet for hvad folk søger på. Google har et rigtigt godt program til at undersøge hvad der bliver søgt på, på nettet.
Start med at lave en AdWords konto hos Google.
adwords.google.com
AdWords er der hvor man kan betale for at få reklamer på andres sider. Det er ikke meningen i denne beskrivelse, at der skal bruges penge på at andre reklamerer for din hjemmeside. Men du skal bruge en konto for at få adgang til Googles Søgeordsplanlægger (under fanen “Værktøjer”).
I søgeordsplanlæggeren kan du begynde at undersøge hvor stor markedet er for de emner du har tænkt på til din hjemmeside.
På siden kan du skrive de ord eller emner som du påtænker. Herefter kommer der en liste frem, med de relaterede søgeord som passer til emnet.
Ud for hvert søgeord, bliver der vist antal gennemsnitlige søgninger pr. måned.
Næste kolonne viser konkurrencen, altså hvor mange der betaler for at få trafik på sin hjemmeside fra søgeordet.
Tredje kolonne viser der foreslåede bud. Dette er prisen for hvad det koster at købe trafik for dette søgeord.
Derfor gælder det om at finde noget som folk søger på, men stadig uden for meget konkurrence, men dog med ordentlige foreslåede bud. – Det er disse bud, som du skal have andel af fra din hjemmeside.

En anden rigtig god måde, og faktisk mere håndgribelig som begynder, er at starte med at tilmelde sig hos en affiliate udbyder. Hos Partner-ads.com kan du oprette dig uden din egen hjemmeside. Så kan du se deres kunder igennem, og hvad de tilbyder – altså hvor meget du kan tjene på forskellige klik eller køb. Det er super smart, og giver et rigtig godt billede af, hvordan du kan sammensætte din hjemmeside med reklamer herfra. – Det kan jeg klart anbefale!
Det har hjulpet mig meget med at komme igang, hvor jeg ofte har været i tvivl!
-> Prøv med det samme, at tilmelde dig, og se hvor meget de tilbyder – og hvor nemt det er at tjene penge på reklamer. Link: Partner-ads.com

Vil du kombinere dine reklamer, så du kan ramme bredere – og tjene endnu flere penge.

En anden stor affiliate partner, er 

<a href=”https://ds1.nl/c/?si=1400&amp;li=1751632&amp;wi=395829&amp;ws=” rel=”sponsored” target=”_blank”><img src=”https://static-dscn.net/1400/1751632/?wi=395829&amp;ws=” alt=”” style=”max-width:100%; height:auto; border:none;” /></a>

 

 

 

Adtraction er ligeledes en virkelig god, let og overskuelig affiliate side. Her skal du dog skrive din hjemmeside inden du bliver godkendt – så hos Adtraction skal du have en hjemmeside inden du kan blive medlem. Men det er super hurtigt. Når du har din hjemmeside, bliver du godkendt næsten med det samme i dagtimerne. De er også meget hurtige til, at godkende ansøgninger til de enkelte reklamer – Når du har din hjemmeside, så se endelig hvilke reklamer du kan bruge. Medlemskab er hurtigt og gratis.

 

Tænk allerede nu over, hvor bred din sides indhold skal være. Man kan hurtigt komme til at begrænse sig i hjemmesidens navn. Men det er også farligt at spænde for vidt. Ved affiliate hjemmesider, er det ofte en god idé at være meget konkret, og vælge et smalt emne – som man så afdækker tydeligt på hjemmesiden. Så vil reklamerne være mere målrettet, og man kan skrive teksten meget konkret, for at målrette trafik til hjemmesiden, ved at skrive de rigtige søgeord ind i teksten.

Når du har sporet dig ind på det rette emne, hvor der er de rette potentialer – så skal du finde en ledig hjemmeside adresse.

Der er mange steder du kan købe hjemmesideadresser – jeg skal ok komme ind på flere af dem senere. Selv bruger jeg unoeuro.dk

Grunden til, at jeg har valgt at bruge unoeuro.dk, er efter undersøgelser af flere brugeranmeldelser, samt prissammenligninger.
På forsiden kan du søge efter om hjemmesiden som du har tænkt dig er ledig.
Det er ikke altid, at ens første indskydelse på en hjemmesideadresse er ledig, men så må man justere sine søgeord lidt. Sørg for, at navnet på hjemmesiden kommer så tæt på gode de søgeord som muligt. Det er smart til affiliate sider, hvis dit valgte søgeord bliver det samme som navnet på din hjemmeside.

Hvordan får man lavet en hjemmeside?
Hvis du ikke har prøvet at lave din egen hjemmeside før, vil jeg gerne berolige dig. Det er ikke så svært når man får sat sig lidt ind i det.
Selv skriver jeg i det program der hedder WordPress. Det er et rigtig godt og gratis hjemmesideprogram. Det er let at ligge ind på sin hjemmeside. Det er let at skrive i, og der er utrolig mange muligheder med WordPress!

Hvordan man laver en hjemmeside, og ligger den ind på sit domænenavn vil jeg komme nærmere ind på i bunden af denne side. Jeg vil først komme ind på nogle andre måder at vælge hjemmesider til andre formål.

 

En anden slags måde at tjene penge på din hjemmeside er med Google Adsense, som automatisk scanner din hjemmeside, og indsætter relevante reklamer ud fra indholdet.
Med denne måde at reklamere på, kan du lave en hjemmeside der indeholder det som du selv ønsker. Du vil kunne skrive om hvad du har lyst til, men sørg for, at holde en rød tråd gennem hjemmesiden. Hvis der er mange forskellige emner kan der ikke målrettes ordentlige reklamer – og du risikerer at din hjemmeside vil blive afvist af Google Adsense robotterne.

Skriv noget der trækker trafik
Jeg skal selv øve mig meget i at skrive rigtigt. Jeg vil også komme til at redigere denne side flere gange, for at tilpasse den så der kommer trafik fra søgemaskinerne.
Alle søgemaskiner har nogle algoritmer indkodet, så de sider med størst relevans (eller dem der bliver betalt mest) bliver vist først og øverst.
Når du skriver om et emne på din hjemmeside, så skal du huske at bruge en masse ord og sætninger, som folk også vil bruge, når de søger efter hjemmesider som indeholder det din hjemmeside gør.
Så når du laver din egen hjemmeside som du vil tjene penge på, skal du huske at bruge de rigtige ord når du skriver. Jeg er ikke selv god nok til det, da jeg har et budskab jeg gerne vil ud med, så det ender med at jeg skriver for hurtigt, og for kort om emnerne, for ikke at miste læsernes interesse.

Husk også hvilke services din hjemmeside skal tilbyde. En af de første sider jeg lavede handlede om historiske emner, som jeg selv synes er rigtig spændende. Men det er ikke noget folk kommer tilbage til efter de har læst indholdet på hjemmesiden.

Noget rigtig vigtigt hvis du vil tjene flere penge på en hjemmeside, er at kunne tilbyde flere services. Det kunne for eksempel være et e-mail nyhedsbrev. Hvis du kan få en god database bygget op, med folk der modtager dine e-mails, kan der også sættes reklamer ind i disse, som du kan tjene ekstra penge på ved at have en hjemmeside.
For at bibeholde trafikken, og dermed blive ved med at tjene penge på din egen hjemmeside, kræver det, at folk kommer tilbage til den.
Enten skal den indeholde så mange brugsanvisninger til dit emne, at din hjemmeside bliver brugt som et opslagsværk. Ellers skal der løbende komme nye indslag og sider.

En oplagt måde at sikre vedvarende trafik til din hjemmeside, så du vil blive ved med at tjene penge, er at lave din egen blog. Du kender helt sikkert til flere bloggere. Man hører til om bloggere der tjener penge på at have sin egen blog. Det kræver naturligvis at du har noget at skrive om som andre vil læse om. De bloggere der kan leve af at have en blog, er villige til at udstille sig selv og deres hverdag. Jeg er selv ikke et særligt socialt menneske, og jeg har ikke lyst til at andre skal følge med i mit liv, derfor er denne form ikke noget jeg vil springe ud i.
Det er ikke svært, at have en blog. De fleste programmer til at lave hjemmesider har rigtig gode hjemmeside temaer til at have en blog.
Der er mange penge at tjene på en blog. Den primære indtægtskilde er reklamer, og især skjulte reklamer. Virksomheder vil betale mange penge for at en blogger med mange følgere vil fortælle om virksomhedernes produkter, eller bage tage billeder af sig selv med deres produkter.
Hvis du kigger på de kendte bloggeres hjemmesider, så kan du tydeligt se, at de reklamerer for alt fra tøj, sko og smykker til makeup, mad og hvidevarer. – Det er ikke tilfældigt hvilket tøj de har på når de offentliggøre billeder og videoer fra deres liv.

Den store kombination er vigtig
Hvordan du tjener endnu flere ekstra penge.
Dette indslag handler ikke så meget om hjemmesiden i sig selv, men hvordan det kan kombineres med andre måder at tjene penge online på, så du kan tjene endnu flere penge hjemmefra.
Hvis du har et produkt (eller får) så er det oplagt, at komme ud på flere medier.
F.eks. en app skal ledsages af en hjemmeside. Så hvis du har en app – så skal du lave en hjemmeside. Dertil er det oplagt at lave en YouTube kanal. F.eks. undervisning i hvordan appen virker – eller som supplement til indholdet.
– Så når du har et produkt, kan man oplagt udvide servicen til ens brugere/følgere/kunder.
Hvis du har en YouTube kanal, vil det ligeledes være en oplagt mulighed, at lave en hjemmeside der supplerer dit emne. Evt. kan din hjemmeside indeholde en butik der sælger diverse merchandise, som udbygger din emne og din person yderligere.
Med de forskellige platforme kan du tiltrække reklamepenge fra mange sider, fra de samme personer, som klikker sig rundt på dine medier.
Dette skal bestemt ikke undervurderes, da du blot udnytter den trafik fra folk der allerede følger dig, på den ene eller den anden platform. Det er ikke til gene for dine følgere, men faktisk en service, at du tilbyder flere informationer om emner fra dig, som allerede er i folks interesse.

Omkostninger ved en hjemmeside
Det er ikke gratis at lave en hjemmeside. Så når du er klar til at kaste dig ud i det spændende projekt, at lave din egen hjemmeside som du kan tjene penge på, så skal du have nogle penge klar.
Jeg synes at opstartsomkostningerne ved at lave sin egen hjemmeside er meget rimelige.
Hos unoeuro.dk, som jeg selv bruger, koster det ialt for de første 12 måneder, i skrivende stund DKK 269,70.
For dette, får du det valgte hjemmesidenavn, med et .dk domæne. Der er mange andre domæner man også kan købe (f.eks: .com .nu .info .eu .net ,osv..) – disse koster flere penge end et .dk domænenavn. Du får et webhotel med det hele. Backup, e-mailadresser, statistikker osv.
Det er let og at betale med visa dankort.
Efter registrering, betaling og bekræftelse sender domæneudbyderen din registrering videre til dk-hostmaster.dk der administrerer alle hjemmesider i danmark (.dk). Det kan godt tage nogle timer (op til 24 timer). Når du så har registreret dig hos dk-hostmaster.dk, bliver der sendt besked tilbage til udbyderen/sælgeren (i dette tilfælde unoeuro.com), hvorefter din hjemmeside vil være offentlig tilgængelig på internettet. Dog tager det nogle dage før Googles søgerobotter fanger din nye hjemmeside.
Hvis du er i tvivl om, om Google har fundet din hjemmeside kan du selv gå på Google og søge på “info:www.DINHJEMMESIDE.dk” – her fortæller søgeresultatet, om din side er der.

Hvornår kan du begynde at tjene penge på din hjemmeside
Når registreringen er overstået, og du er klar til at bygge din hjemmeside, er det let at logge på hvor du købte din hjemmeside og begynde.
Når du har valgt dit tema, og sat din side op, så skal du til at skrive en masse tekst. Jeg har i ovenstående været inde på, hvordan det er vigtigt at genbruge de fraser som du har valgt at ligge vægt på efter dine undersøgelser i søgeordsplanlæggeren.
Du bliver nødt til at skrive din side nogenlunde færdig inden du kan sætte reklamer på den. Med Google Adsense, går robotterne ind og scanner siden for indhold. Hvis din hjemmeside ikke er stor nok, vil din ansøgning blive afvist.

Google Adsense
Gå til adsense.com og start din registrering. Det er hurtigt og overskueligt at blive registreret. Når du har fortalt adsense om din hjemmeside, får du en kode du skal sætte ind i headeren. Når koden er indsat, og du hat fortalt dette til Google adsense, vil deres robotter gå i gang med at kontrollere din hjemmeside. Google skriver at det kan tage op til tre dage og måske lidt længere, men oftest tager det kun omkring en dag. Hvis du tidligere har forsøgt, at få adsense på din hjemmeside, går det oftest endnu hurtigere.

Affiliate
Der findes mange affiliate programmer som tilbyder, at man kan have reklamer på sin hjemmeside.
Du kan se på deres hjemmesider hvilke kunder de har, inden du registrerer dig som partner.
Du bliver betalt ved at folk kigger på reklamebannere på din hjemmeside – Oftest får man ingenting ved at der blot bliver kigget.
Hvis der bliver klikket på en reklame – så bliver man dirigeret ind på hjemmesiden – så giver det naturligvis mere, men oftest meget lidt, eller ingenting.
Alt efter hvilken side man vælge at samarbejde med, så kan man tjene penge på, at der via trafik fra din side til din partners, bliver foretaget en interaktion. F.eks. hvis man signer op på deres nyhedsbrev eller en anden service.
Det højeste man kan tjene på affiliate er at der bliver klikket på et reklamebanner fra din hjemmeside, hvorfra der bliver foretaget et køb på din partners hjemmeside. – Det er den højeste optjening du kan få. Nogle gange er det et fast beløb, andre gange er det en %-del af det køb der bliver foretaget.

Flere affiliate kunder kræver at du ikke har reklamer fra andre på din hjemmeside. Det er samtidigt vigtigt at gøre opmærksom på, at man aldrig skal plastre sin hjemmeside til reklamer ud over det hele.
Du skal forsøge at integrere reklamerne på din hjemmeside, så de fremstår som en naturlig del af indholdet..!

parnter-ads.com Er en af dem som jeg selv bruger.
De har et dybt og bredt udvalg af danske sider der betaler dig for, at du har deres reklamer på din hjemmeside.
Det er let og hurtigt at tilmelde sig, og supernemt at komme i gang med.
De udbetaler automatisk når du har over DKK 150,- stående på deres konto, der er over 30 dage.

daisycon.com Er en anden affiliate partner jeg bruger. Det er en stor og international affiliate partner med et stort og bredt udvalg ud over mange kategorier.